TAST DE CULTURA amb TORTELL POLTRONA

by

foto_tortell

El Tast de Cultura d’A Portada d’aquest mes de maig s’ha dedicat a la figura fundadora del circ Cric, Tortell Poltrona. Durant l’acte, Tortell ens va parlar de la seva trajectòria professional i de la seva visió del circ.

Pallasso de professió, que no per tradició, Poltrona diu que el circ és “un repte entre la vida i la mort, la lluita contra les forces físiques”. El Cric utilitza el llenguatge universal del circ, capaç de travessar fronteres, amb grans càrregues de comicitat. Defineix la seva professió com una ciència empírica on cal anar provant i experimentant amb números, fins a crear una poesia visual on cada xifra és diferent segons el públic a qui es dirigeix.

Poltrona ens va endinsar en la vida de la gent del circ, aquests artistes virtuosos que fan allò que gairebé ningú sap fer i que treballen molt dur per poder-nos oferir l’espectacle de diversió i alegria. Ells van ser els primers que van apropar la cultura a tots els indrets anant d’una banda a una altra, els primers en viure en “cases-mòbils” absorbint així la feina dels joglars i els primers ens meravellar-nos amb les rareses del nostre entorn. Gràcies Tortell!

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: