Miqui Puig, 25 anys de cantant d’amor

by

Miqui Puig, 25 anys de cantant d’amor

El passat dilluns 7 de setembre Miqui Puig va voler compartir amb nosaltres les seves experiències en el sector musical.

Podríem resumir la seva intervenció amb la frase: “Llavors fer música era una il•lusió, ara és una bogeria”.

El 1986 quan ell va començar amb la creació de la banda de Rock and Roll “Los Sencillos”, les discogràfiques tenien uns pressupostos molt alts i els grups només rebien al voltant del 15% dels pressupostos, fet que va anar descobrint amb el temps i que va anar perfilant la seva militància a favor dels músics.

L’any 1996 es dissol la seva banda degut al desgast de 10 anys de treball i comença la seva carrera en solitari vivint de la música, apareixent a televisió, a curtmetratges i fins i tot creant la seva pròpia discogràfica.

Actualment sent que ser músic és una lluita. Cada vegada hi ha menys sales de concerts i critica l’enderrocament de La Cibeles o el tancament de La Paloma a Barcelona. Això es degut a una mancança estructural de la cultura i a la manca de sensibilitat per part de les institucions. Segons Puig cal que aprenguin del que es fa a França en el camp de la política Cultural amb aspectes com la Llei d’Impostos. També caldria revisar l’educació musical i donar solució a fets com que els joves no coneixen prou grans músics de fa 20 anys i que certes escoles diplomen alguns dels seus alumnes sense prou nivell.

Pel que fa a mitjans de comunicació, Puig sent que si no apareixes a emissores comercials no existeixes com a músic i critica la televisió que gairebé no ofereix programes de música en directe i els mitjans escrits que dediquen poc espai a la música i sovint s’equivoquen en les dades que hi presenten.

Actualment la il•lusió topa amb la maquinaria, tot i això, per sort Internet fa que hagi canviat la manera de consumir i distribuir i es pot arribar al públic per diversos camins.

Podem dir que en Miqui Puig és un militant que diu el que pensa i que es reinventa cada dia, que busca constantment la informació recollida amb el pas dels anys i l’encamina cap a noves cançons o noves experiències.

Aprofito aquest post per reivindicar la música en viu i això vol dir, més sales de concerts i més música al carrer!

Mireia Salvador i Branera

Tast de Cultura

Tast de Cultura

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: