Saps on viuen els monstres?

by

donde viven los mosntruosDonde viven los monstruos, una pel·lícula de Spike Jonze que ens introdueix d’una manera màgica i consternadora a la realitat (i ficció) d’un nen que es troba en la difícil edat de reafirmar la seva identitat i comprendre el món – qüestió que en particular encara ens costa a alguns-.

La pel·lícula està basada en l’obra de Maurice Sendak, i aconsegueix durant tota la projecció un ambient de subtileses i sensibilitats que arriben fins al més dur dels cors, potser amb cert excés en alguna escena. He de reconèixer que al final de la pel·lícula, quan Carol (James Gandolfini) es penedeix del seu actuar impulsiu i deixa sortir els sentiments i l’amor que té cap al nen protagonista, tota la sala del cinema d’aquell dia va deixar anar algunes llàgrimes.

Més enllà de la sensibilitat que desperta una pel·lícula d’aquest tipus, i encara que sembli que té tots els elements d’una “pel·li de cine infantil”, la proposta ens convida als adults a una reflexió sobre la problemàtica i la incomprensió que poden viure a certes edats els nostres nens, i els seus sentiments d’agressivitat i desolació. El film també reflexiona sobre altres temes propis de la naturalesa humana com la necessitat de reafirmació de la identitat, la recerca de líders i la incapacitat per a l’autoorganització i la falta de confiança en nosaltres mateixos, que jo crec que caracteritza la conflictivitat de la vida en societat entre els “monstres”, pròpia de qualsevol grup social.

La veritat és que no crec que sigui la millor pel·lícula de l’any, com molts l’han anunciat, però sí que crec que val la pena deixar-nos seduir una estona per una proposta absolutament lírica i màgica, on la música i els efectes especials són un dels seus punts forts, i on la realitat sembla que s’escapa durant unes hores, donant lloc a la ficció feta bellesa i a la cruesa feta poesia.

Anuncis

Etiquetes: , , , , ,

2 Respostes to “Saps on viuen els monstres?”

  1. sara Says:

    Ostres, m’hagués encantat veure-la aquest Nadal, però els cinemes propers la feien en horaris una mica inhòspits.

    Hauré d’esperar a què surti en DVD perquè Spike Jonze sempre val la pena.

  2. vicky Says:

    pues no deberías perdértela!, aunque en DVD imagino que no será lo mismo porque el cine siempre lo magnifica todo…pero igual vale la pena!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: