Jamboree: 50 anys i “mas i mas”

by
Jamboree all stars

Les Jamboree all stars en plena actuació (Foto: Baruc F.)

Corxeres, bemolls, sostinguts, negres i blanques van sonar divendres de la setmana passada a Jamboree i, com cada dia de la setmana, en dues sessions (21 i 23 hores). El de divendres passat però era un concert especial i així fou l’ambient que s’hi respirava.

Per un costat les Jamboree All Stars – Llibert Fortuny i Perico Sambeat als saxos, Albert Bover al piano, Masa Kamaguchi al contrabaix i Marc Miralta a la bateria-, per l’altre el públic format per nombrosos periodistes i amics de tota la vida de Jamboree, persones vinculades amb la cava barcelonina, i l’últim ingredient que evidenciava que la de divendres era una nit especial: el somriure orgullós i satisfet –com d’aquells padrins que veuen que el fillol es fa gran- que no podien amagar ni el Pierre Bechet, actual responsable de la programació de Jamboree, ni el Joan Mas, director de Mas i Mas, propietària de la sala.

I és que divendres es celebrava el 50è aniversari d’aquesta emblemàtica sala de la plaça Reial de Barcelona, una sala a on habitualment ja es respira un ambient especial; però el de divendres era diferent. Potser fou la confluència de grans músics com Francesc Burrull, Laura Simó o les Jamboree All Stars, entre d’altres; potser fou la presència, discreta darrera d’una columna, del que fou el primer encarregat de Jamboree –Àngel Gómez- que de ben segur que recordava tot el que havia viscut en aquella cava, a on per cert ens confessava, que havia conegut a la seva dona; potser fou per la vinculació sentimental i emocional dels assistents amb la sala que ara celebra el seu mig segle de vida, o potser, simplement, era per l’admiració i el respecte al jazz, una música que, amb les seves corxeres, bemolls, sostinguts, negres i blanques, parla per si sola.

Sigui com sigui, la de divendres fou una gran nit que, per als que vam tenir la sort de viure-la, va ser d’aquelles per recordar com tantes i tants que s’han viscut en aquesta emblemàtica sala i que han impregnat les parets d’aquest espai. Parets que si poguessin parlar, segur que ens cantarien mil i una anècdotes.

Són 50 anys de bona música, però en volem més i més i, si em permeteu l’evident joc de paraules, en volem “mas i mas”.

Feliços 50 Jamboree!

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: