Diògenes digital

by

La síndrome de Diògenes digital és un desordre del comportament que normalment afecta persones digitalment addictes que acumulen arxius digitals de tot tipus: correu electrònic, música, vídeo, o qualsevol format digital sense prémer la tecla esborrar o suprimir en cap cas

Símptomes

La persona que pateix aquest desordre es caracteritza per acumular arxius digitals, desatendre’n absolutament l’ordre i la necessitat. En creure que tot els arxius són importants mai premen la tecla suprimir del seu ordinador, i consideren que tot el que els arriba o/i guarden és de màxima importància. D’aquesta manera solen acumular grans quantitats de correus escombraria i andròmines diverses al seu ordinador, la qual cosa els aboca a viure en situacions de desordre i caos absolut.

Pacients

Tals comportaments se solen trobar en persones digitalment addictes, que viuen i treballen davant d’un ordinador. A més, factors com ara les xarxes socials, les aplicacions de descàrrega i el correu electrònic poden encoratjar aquest comportament, malgrat que no n’és un factor clau, ja que es coneixen casos en persones d’altres nivells sociodemogràfics que pateixen la síndrome.

Tractament: El tractament ha de començar per la detecció dels casos de risc. S’han d’adoptar les mesures de protecció social pertinents, evitant el retorn del malalt a les condicions de vida prèvies. Cal fer un seguiment crònic, visites a “Els meus documents”, “Les meves imatges”, “Arxius rebuts”, Outlook o Emule, per valorar el grau d’evolució del pacient.

Consells a les famílies/companys: Els familiars i companys haurien de vigilar les persones amb algun factor de risc, com ara un comportament dedicat a l’acumulació o un desordre voluntari. No obstant això, amb freqüència resulta difícil ajudar-los, ja que són ells mateixos els qui han de treballar per superar la seva addicció. Això fa que, de vegades, arribi fins i tot a debatre’s si es tracta realment d’una malaltia o només d’un estil de vida.

Anuncis

Etiquetes:

Una resposta to “Diògenes digital”

  1. Síndrome de Diógenes digital. – Noticias y novedades de TECNOideas. Says:

    […] de nuestros clientes (tratado de forma más artística), aPortada Comunicación (link, en catalán), que digitaliza el típico síndrome de Diógenes, que en su […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: