Ei! Municipi, ja has PECCat?

by

Sempre s’ha dit que l’administració és com un gran elefant (amb força però massa lent). És el cas del PECCat? No ho sé, anem a mirar-ho! Però… què és el PECCat? – Ui! Espera espera…  Primer ens situem cronològicament: el 28 de setembre es va aprovar la Resolució 70/VIII del Parlament de Catalunya, que instava al Govern a elaborar el Pla d’equipaments culturals de Catalunya 2009-2019.  Més tard,  amb l’acord del Govern de la Generalitat el 14 d’octubre de 2008, es va acordar la formulació del Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya com a pla territorial sectorial, i es va encomanar al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació la seva elaboració, en col·laboració amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Reunions, taules sectorials, informes, xerrades, acords, i finalment al maig de 2009, es va accedir al document de consulta. El gran informe del PECCat (la bíblia!).

Uf, quanta cronologia, i ara? Sí? Ja podem saber què es el PECCat (capital?). Doncs sí, primer dir que no només es tracta d’un Pla nacional dins de les polítiques culturals amb un nom específic (amb tanta terminologia cultura comença a semblar un sector amb cos, com el que és!), es tracta d’identificar aquells equipaments que el Pla indica que cada municipi segons les seves característiques sociodemogràfiques i territorials haurien de tenir, reformar, reaprofitar o canviar.

El DCMC, mitjançant aquest pla, vol definir amb el concurs de les administracions locals la dotació d’equipaments culturals bàsics de Catalunya i establir els criteris per tal de prioritzar les inversions de la Generalitat necessàries per cofinançar (50%) la seva construcció o reforma, a través de programes de subvencions als ens locals. I en definitiva, poder adaptar-se a les necessitats i demandes d’una societat del segle XXI, que com diria Joan Subirats “ens trobem que cada cop es fa més difícil des d’àmbits centrals de govern donar resposta universal i de qualitat a les demandes d’una població menys indiferenciada i més conscient de les seves necessitats específiques” (2009).

Així que si ets un Ajuntament, amb ganes de viure aquesta aventura tan intensa però gratificant (t’ho podem assegurar), que sàpigues que A Portada, com a empresa amb un bagatge de més de 10 anys en el món de la comunicació i la cultura, pot realitzar una consultoria impecable i sobretot sobretot, actualitzada (i això ho subratllem perquè no ens deixem emportar per les mateixes dinàmiques de sempre i els aplicatius desfasats, sinó que oferim una mirada fresca) i fins aquí podem llegir. Imagina’t la resta… pequem?

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: