Un déu salvatge

by

Què passa quan les bones maneres i els codis de convivència s’ensorren? Què passa quan els pares són pitjors que els fills?

D’aquesta manera, la directora Tamzin Townsend ens presenta la comèdia àcida, “Un Déu salvatge”, la versió catalana de l’obra de Yasmina Reza, que dirigeix des de principis de febrer al Teatre Goya de Barcelona.

L’obra gira al voltant d’un sofà. Dues parelles de classe mitjana- alta es reuneixen per trobar una solució a la baralla dels seus fills al pati del col·legi. El que comença sent un diàleg políticament correcte, on predominen el respecte i les bones maneres, es converteix en una discussió quan els diferents punts de vista xoquen. Llavors, en un clima de tensió i nerviosisme, afloreixen els instints més animals en forma de crits i atacs personals.

Els gags histriònics, constants al llarg de l’obra, fan que els espectadors no puguem deixar de riure, potser per fer de contrapunt amb el què està passant dalt de l’escenari: una discussió cruel, sense sentit, basada en la competitivitat i la mala fe, on l’important és salvar-se a un mateix.

Els quatre actors estan fantàstics. La parella formada per Jordi Boixaderas i Vicenta Ndongo interpreten un advocat sense escrúpols i la seva dona elegant i commensurada. L’altre parella, en Ramón Madaula i la Roser Camí, representen l’home sensat i la dona políticament correcte creadora de la veritat absoluta.

“Un Déu salvatge”, ha estat interpretada en diferents teatres del món per actors tan coneguts com Isabelle Huppert a París o Ralph Fiennes a Londres. Ara també està en cartellera a Nova York.

Aquí a Barcelona, encara teniu temps d’anar-hi fins els 6 de juny.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: