Fem un mob?

by

Genets cavalcant pel Passeig de Gràcia, passatgers del metro sense pantalons, gent que es posa a ballar al Maremàgnum… Què està passant?

Fa set anys, el sociòleg Howard Rheingold va publicar un llibre titulat “Smart Mobs: The next Social Revolution”, que animava la gent a utilizar les noves tecnologies per organitzar accions esporàdiques al carrer. Però això no venia de nou. Als anys 50 ja existia el teatre de participació, conegut als Estats Units com a happening, i que consistia en organitzar un esdeveniment on els vianants deixessin de ser objectes passius per formar part d’una obra d’art.
Les tendències han anat canviant al llarg dels anys, i ara la moda són els flash mobs. Es tracta d’organitzar una activitat concreta en un lloc públic on la gent s’agrupa, fa una acció i es dispersa ràpidament com si res hagués passat. Sempre s’organitzen a través d’Internet i de les noves xarxes socials, com ara el Facebook, que evidencien dia a dia que poden ser més poderoses que molts mitjans de comunicació. Reuneixen centenars de persones en molt poc temps, de fet moltes vegades només s’avisa amb un dia d’antelació i no es diu en què consiteix l’acció fins minuts abans de començar-la. Els flash mobs no tenen finalitats reivindicatives, només busquen l’entreteniment i l’originalitat, i poden tractar qualsevol tema.

Actualment existeix una nova corrent: els flash dance. Els participants caminen tranquil•lament per una plaça, estació, centre comercial… i de sobte es posen a ballar una coreografia que han assajat prèviament. De manera, que a partir d’ara, hem d’estar molt atents quan anem pel carrer… en qualsevol espai, en qualsevol moment… pot tenir lloc un fet inesperat.


http://www.btvnoticies.cat/2010/02/20/una-flash-mob-reuneix-300-
cavalls-amb-els-seus-genets-a-la-ciutat/
http://www.btvnoticies.cat/2010/01/10/al-metro-sense-pantalons/

Marta Gaston

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: