Patetisme espanyol versus patatisme galego-català

by

Avui llegia, de casualitat, un article del Mundo que es titulava “En Catalunya y Valencia niegan el castellano por electoralismo”. El curiós de tot plegat és que es tractava d’una noticia sobre una nova producció d’una companyia de teatre. Diguem-ne que el títol no estava massa ben trobat, però produïa els seus efectes.

Juan Luis Galiardo, un dels seus actors es queixava del fet que com la producció ha rebut suport d’Andalusia i Estremadura i està feta en castellà, a Catalunya s’havia vetat!

No entén perquè es veta un muntatge d’aquesta magnitud –la producció costa un milió d’Euros!!!-, i aquest fet suposa un moviment radical en contra de la difusió del castellà. Segons aquest actor “…estamos negando la mayor, que es el castellano, luego ya vienen las lenguas domesticas, familiares…”

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/04/06/cultura/1270569053.html

I jo que em pensava que amb la mort de Franco i la suposada transició a la democràcia aquest tipus de comentaris eren mal vistos i ja no es feien obertament, doncs mira, sorprèn, però fins i tot en el món de la cultura, es fan, i es fan públics.

Sé que els hi faig propaganda en parlar d’això i no hauria de fer-ho… però m’encantaria que el Rubianes aixeques el cap i fes un dels seus magnífics comentaris. Com el trobem a faltar!

http://www.youtube.com/watch?v=ZTMMa44I5ac

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: