Els camins els fem les persones

by

Des què vam inaugurar aquest blog, l’he fet servir de forma personal per parlar de les coses que m’interessen, em preocupen o em produeixen alguna mena de reacció.

No volia usar aquest espai per fer publicitat, però aquesta vegada crec que val la pena comentar els últims anuncis de Telefónica (ara Movistar). Dos espots publicitaris ben diferents, amb una creativitat ben diferent, amb unes referències ben diferents.

Com ja sabreu, Telefónica canvia de nom de marca per passar a nomenar tots els seus productes (telefonia, internet i televisió) Movistar. Per què és important aquest canvi? El canvi no m’importa, no deixa de ser una estratègia empresarial. Les seues raons tindran. El que m’importa és com aquest anunci té en compte les percepcions de la gent; els usos i costums de cadascú és veuen reflectits. I és que com diu l’anunci del canvi de marca, “nosaltres li direm Movistar, tu pots continuar dient-li com vulguis”. D’això se’n diu tenir en compte les percepcions del nostre públic, “no podem obligar-lo a canviar, simplement hi ha un canvi de nom, no s’espanti, vostè pot continuar dient el fix”.

I després d’aquest anunci on te clarament en compte el públic ens col•loca l’anunci de l’avi i el net fent el gall de bon matí, que recorda clarament a alguna de les escenes de la pel•lícula Where the wild things are. De la mateixa manera que els consumidors anomenem les coses, també els consumidors sabem identificar d’on ha vingut la inspiració del creatiu.

L’anunci acaba dient “Compartida, la vida és més”. I tant! Però llavors entrem en el terreny dels drets d’autor i això és un altre tema.

Si voleu saber-ne més sobre els drets d’autor no us perdeu el proper Tast de Cultura a càrrec de Simona Levi (dimarts 1 de juny, a les 19 hores a A Portada).

I si voleu saber-ne més sobre el consumidor d’avui en dia, teniu la possibilitat d’escoltar a Sebastián Waliño (Punto de Fuga) el proper dimecres 2 de juny, a les 19 hores, també a A Portada. És el nostre Tast de Comunicació de juny.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: