Ha arribat l’hora d’arremangar-se

by

Encara no fa un mes que es va presentar el Pla Integral d’arts escèniques i musicals per a tots els públics de Catalunya i demà es reuneix per primera vegada la mesa de seguiment d’aquest Pla.

Tot sovint els plans com aquests marquen grans objectius. En aquest cas en són molts i molt necessaris: dignificar el sector, fomentar la producció i el desenvolupament de projectes, impulsar la distribució i l’exhibició, impulsar la difusió de l’espectacle per a tots els públics, facilitar l’accés de les noves companyies professionals al mercat o potenciar la formació continua dels agents del sector, entre d’altres. El sector de les arts escèniques per a tots els públics sovint ha estat el germà pobre del teatre, la música, la dansa, etc. És un sector que ja arrossega públic i per tant, durant un temps, s’ha pensat que no calia fer-hi res. Però això no és així. Les arts escèniques per a tots els públics no són de segona fila, ni de segona divisió, ni de segona categoria, són de primera, tant pel que fa a la qualitat de la gran majoria d’espectacles, com als seus professionals com al públic.

Per sort i amb tot el sector anant a la una es va poder signar aquest Pla Integral amb el Govern de la Generalitat, un pla que obre moltes portes, amb una inversió prevista de 17 milions d’euros en quatre anys i amb vigència fins al 2018. Ara cal que aquesta mesa que es reuneix demà per primera vegada s’arremangui i posi fil a l’agulla perquè aquest pla que desperta moltes esperances al sector no quedi en un calaix amb d’altres plans i projectes.

Representants del sector de les arts escèniques i musicals per a tots els públics

Representants del sector de les arts escèniques i musicals per a tots els públics

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari