La lección, tota una “lliçó” de teatre

by

El director de teatre i del Festival de Peralada, Joan Maria Gual, va presentar ahir –en el marc de la programació del GREC- la seva versió de l’obra La lección, del dramaturg romanès Eugène Ionesco, un dels representants del teatre de l’absurd.  Dalt de l’escenari podem veure tres actors: Itziar Miranda, Maica Barroso i Manel Barceló.

La lección narra la història de la visita d’una jove estudiant, a un professor per ampliar la seva formació. Si bé al principi de l’obra, s’estableix un diàleg entre alumna (Miranda) i professor (Barceló), a mida que avancen els esdeveniments, el protagonisme de Barceló es fa més evident, fins arribar pràcticament al monòleg. Maica Barroso (l’ajudant del professor), té un paper molt petit, però se la pot veure durant tota l’obra dalt de l’escenari.

El treball de Barceló és encomiable. L’actor encadena una tirallonga de frases sense sentit, que no obstant tenen la capacitat de tenir el públic en tensió constant. L’obra evoluciona des de l’humor absurd (l’alumna sap sumar “1+1” però és incapaç de restar) cap a la tensió més absoluta, dels darrers minuts.

Una obra molt recomanable que es pot veure al teatre Romea fins al proper 4 de juliol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: