Estrelles que engalanen el cel d’estiu

by

A no més de 20 anys enrere encara sento l’aroma d’aquelles nits d’estiu. Avui dia em conformo amb sentir un xic de nostàlgia mirant la notícia al diari on s’informa del fenomen. Llavors m’estirava a la gespa i mirava cap al cel desitjant que arribés el moment. Eren nits de tranquil·litat, sense preocupacions ni pressa. Esperava a que el pare s’estirés al meu costat i comencés a explicar-me aquelles històries sobre un tal Perseu, una tal Andrómeda i no sé quantes nimfes i cavalls alats. Com m’agradaven. Amb ansietat volia veure les Perseides, centenars d’estels que queien en forma de pluja embellint el cel d’agost.

No només té aquest component mitològic, aquest fenomen ple de misticisme, coincideix amb la onomàstica de Sant Llorenç. Un 10 d’agost de fa 1752 anys va ser martiritzat a la graella el que fou el primer arxivista i tresorer de l’església. D’ençà que per aquestes dates es poden observar les llàgrimes de Sant Llorenç en el que més popularment es coneix com a pluja d’estrelles.

Així que qui vulgui gaudir del romanticisme i els records que et pot portar una pluja d’estels que sàpiga que la millor nit serà la del 12 al 13 del present mes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: