Fem un diari ARA?

by

Estem seguint tots la gran expectació que ha aixecat el proper naixement del diari ARA. Una expectació que segur que respon a diversos aspectes. El primer és la sorpresa: en un moment de forta crisi de model de negoci als diaris del país, de desaparició i concentració de capçaleres (amb la unió d’Avui i El Punt com a fet recent més destacat) i de periodistes sense feina, sorprèn sens dubte aquest projecte per agosarat i per anar contracorrent. El segon és l’ambició del projecte: forta subvenció pública, grans inversors privats, grans periodistes i empresaris catalans que li donen suport…

Volem felicitar als impulsors d’aquest projecte per l’empenta, gosadia, entusiasme i aposta per la viabilitat dels mitjans de comunicació. Ens congratulem d’una nova capçalera en català. Els llegirem amb atenció.

Oriol Soler, conseller delegat del grup Cultura 03 i president del diari ARA, ha ofert avui una xerrada a diversos directius de comunicació de l’associació DIRCOM en què presentava els objectius i motivacions d’aquest diari. En el butlletí d’octubre-novembre d’A Portada publiquem també una entrevista amb el director del diari, Carles Capdevila.

Oriol Soler comentava avui en la seva presentació, que no tenien pressa per tenir un gran nombre de lectors, que el seu era un projecte de llarg recorregut, una aposta innovadora per un diari multiplataforma adaptat als nous temps i nous lectors. El diari anirà adreçat, sobretot, a col·lectius com els mateixos periodistes, els educadors, els emprenedors i l’àmbit de la cultura i l’oci. Ens congratulem que la cultura recuperi el paper central que pensem que ha de tenir en un diari nacional i de l’aposta del grup per la revista Time Out, ara dirigida per l’amic i excel·lent periodista Andreu Gomila.

Soler parlava avui d’un diari ambiciós, proper, modern, amb sentit profund i afirmava que era un projecte ideològic. “Volem construir des del diari la Catalunya del futur”… Ja sé que pecaré d’innocent si dic que m’estimo més que el nou diari ARA prioritzi el relat i anàlisi veraç de la realitat més que no pas l’opinió i vocació d’influència. Pot donar la sensació que neix un nou diari que sap què vol dir abans de que passi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: