El somni de Javier…

by

Fa uns anys alguns ens vam enganxar de manera gairebé malaltissa a una sèrie que començava a fer-se lloc a la TV. El boca a boca va fer imparable l’ascens d’audiència d’aquella sèrie, tot i que alguns no tenien clar de què anava. Intriga, por, suspens, aventura… o es tractava d’una simple sèrie d’adolescents camuflada?

Parlo de l’Internado, una sèrie que durant set temporades ha atrapat a espectadors de totes les edats (entre els quals m’incloc). Alguns explicàvem amb orgull a aquells amics que es resistien a mirar-la, que aquella sèrie no era com les altres, que per fi una productora espanyola havia sigut capaç de crear un producte de ficció a l’alçada de les produccions americanes. 

El punt fort de la sèrie era sens dubte, el guió. Milers de trames s’entrecreuaven a cada capítol, obligant l’espectador a preguntar-se en tot moment “qui és aquest?”, “què fa a aquí?”, “aquest no era dolent?”… i també, no ho neguem, a cridar de tant en tant a l’aparell televisió “fuig d’aquí!”. El pitjor era quan el capítol acabava, i un es quedava amb infinites preguntes al cap. L’endemà, el facebook era ple de teories diverses sobre què passaria al proper capítol. 

La clau de l’èxit era l’originalitat del guió, si bé els protagonistes eren un grup d’adolescents (a l’estil dels llibres d’aventures més clàssics), darrera de les històries d’amor d’aquests nois (factor clau per atraure les audiències més joves) hi havia tot un argument històric sobre el nazisme a Espanya, quelcom novedós en la ficció espanyola. És d’agrair que davant de tanta sèrie “fàcil”, amb arguments més que qüestionables i de final previsible, algú pensés en una sèrie amb un guió cuidat, que obligués els espectadors a estar en contínua alerta. 

Però “todo lo bueno se acaba”, i com jo, som molts els espectadors decebuts amb les darreres temporades. A poques setmanes del final, la sèrie sembla haver perdut el rumb, ja no té “ganxo” i cada vegada l’argument té menys interès. Òbviament esperarem a veure el final (només faltaria després de tot el que hem esperat), però des d’aquí només desitjo que ens donin el final que ens mereixem. Serà tota la sèrie un somni de Javier Holgado?  Esperem que no!

Anuncis

2 Respostes to “El somni de Javier…”

  1. Carla Says:

    Estic totalment d’acord amb aquest resum de la trajectòria d’una sèrie que semblava “diferent” però ha acabat desembocant en una història sense sentit (i sense interès). Aquesta mania de no posar punt i final a les coses a temps…
    Personalment, jo ni tan sols miraré el final: fa mesos que vaig decidir no continuar mirant-la perquè no m’aportava res de bo.

  2. karol bergeret Says:

    Jo, en cambi, prefereixo veure l’Internado encara, per que la resta de oferta la trobo pitjor…
    De tota manera, he de dir que desitjo no enganxar-me a gaires sèries més…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: