De televisions, proximitat, noves tecnologies i periodistes

by

La setmana va començar de manera contundent escoltant a la directora de TV3, Mònica Terribas, demanant que els mitjans de comunicació siguin considerats cultura durant la presentació del número 10 de la revista Quadern d’Acció Social i Ciutadania sobre “El retorn social de la cultura”. Una col•laboració molt interessant entre els departaments d’Acció Social i Cultura, amb estudis i articles que us aconsello llegir sobre l’impacte social i el valor públic de les polítiques culturals.

Després d’escoltar a la Terribas demanant no esmentar xifres i pressupostos sobre el cost de TV3 quan és parla de retorn cap a la societat sinó del valor de la televisió pública catalana com a generadora de referents comuns i creació d’identitats, vaig tenir ocasió d’escoltar a Estanis Alcover i Enric Yarza parlant de la premsa comarcal com una xifra, a l’esmorzar organitzat per DirCom Catalunya. Això sí, els directors d’El 3 de vuit, El 9 nou i El Punt (aquest últim el director adjunt) van defensar com va fer la Terribas la responsabilitat de la premsa vers la societat. El paper que juguen els mitjans de comunicació com a informadors i generadors d’opinió, tant si parlem d’una televisió com TV3 com d’un diari o setmanari de proximitat. Els mitjans de proximitat han aconseguit, a més, elevar a la categoria de notícia aquells fets o esdeveniments que abans no sortien a cap mitjà de comunicació. Aquesta faceta d’educadors i transmissors de valors tampoc la podem perdre de vista els periodistes de fonts, els periodistes que treballem als gabinets de premsa.

I sobre aquest tema (com construir el gabinet de premsa) vam fer la nostra Caixa d’eines d’octubre. Una sessió de formació on vam poder compartir coneixements amb els assistents i vam intercanviar experiències del treball diari davant d’un gabinet de premsa.

Finalment, vull agrair a l’organització del primer Social Media Point la trobada a la qual em van convidar, on vam poder escoltar a un professional tan interessant com Pedro de minube.com, que va parlar de social marketing i la seva aplicació.

Ja veurem que em depararà la setmana vinent…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: