Una setmana virtual

by

Hi ha moments de presencialitat obligada com els de la setmana passada que t’enriqueixen com a professional. Espais d’intercanvi de coneixements i idees que resulten alhora interessants per a l’esfera més personal.

No obstant, aquesta setmana la virtualitat ha estat present gairebé cada dia. És curiós com poden canviar les coses i com han canviat gràcies a la tecnologia. També és cert que aquesta tecnologia ens farà parar bojos i està creant conductes realment estranyes. Us vull posar un exemple que tothom pot veure pel carrer constantment. Amb la creació del telèfon mòbil hem vist com anar pel carrer i parlar era possible, això sí requeria tenir sempre una mà ocupada. Totes les empreses van llançar al mercat el producte que anava a revolucionar el comportament de les persones en aquest sentit: el mans lliures (un sistema d’auriculars i micro que mitjançant un petit cable es connecten directament al dispositiu mòbil). I és aquí on les persones construïm el camí com volem. La pretensió de les empreses era que poguéssim parlar amb les dues mans completament lliures. Però que estem veient constantment pel carrer? Persones que amb els auriculars a les orelles, subjecten amb la mà dreta el mòbil i amb l’esquerra el petit micròfon acostant-se’l a la boca. Sense comentaris.

Anècdotes a banda, cal felicitar a la Fundació ESCACC aquesta setmana per usar la tecnologia d’una manera útil. El nou cicle 10 en comunicació va començar el dijous 28 amb Paul Bradshaw, i amb twitter i streaming en directe al mateix temps. Enhorabona per la iniciativa, que duri.

Si podem seguir una conferència per web des de l’altra punta de món, podem també treballar sense estar presents a l’oficina de l’empresa? Aquest dubte ens el resoldrà Josep Ginesta, cap de l’àrea de persones de la UOC el proper 10 de novembre al Tast de Comunicació, al qual us convido des d’aquest blog.

Però la virtualitat s’acaba, i no es pot fer servir en tots els casos, som persones i ens agrada el contacte humà, per això aquest diumenge estaré en la inauguració del Passeig del Vall de Tremp, remodelat gràcies al Pla de Barris de l’Ajuntament de Tremp. A Portada organitza, juntament amb l’Ajuntament, aquesta inauguració amb animació infantil i berenar popular dins del marc del pla de comunicació que hem realitzat per la Pla de Barris municipal.

Bona castanyada!

Deixa un comentari