La teoria del 95%

by

Segons la teoria del professor Glassler aprenem un 95% d’allò que ensenyem, percentatge elevadíssim comparat amb l’aprenentatge que suposa la lectura, només el 10%. Aquesta setmana per tant puc afirmar que he après molt de dos temes: la comunicació cultural, nous públics i patrocini, i el lobby i la realitat a casa nostra.

La primera formació va tenir lloc dimecres a Tarragona, davant un auditori de tècnics de cultura d’ajuntaments de la demarcació de Tarragona. Va ser enriquidor poder tractar un tema com la comunicació cultural que fan els municipis i que moltes vegades es limita, segons les dimensions del municipi i de l’ajuntament, a l’agenda d’activitats culturals. Durant la sessió vam poder reflexionar sobre l’estat de la cultura a casa nostra i com aquesta realitat ha provocat un salt enorme entre la comunicació que realitzen empreses d’altres sectors i la comunicació que es realitza des del món cultural.

La segona sessió de formació va ser el dijous durant la Caixa d’Eines, on teoria i pràctica es van barrejar per construir un taller atractiu per als assistents, raó de ser de les caixes d’eines des del seu inici. Aquesta iniciativa d’A Portada, petits tallers de tres hores per a un públic reduït on practicar diferents temes relacionats amb la comunicació, ha tingut una magnífica rebuda per part dels assistents. Aquest mes de novembre hem obert la 9a caixa d’eines, última d’aquest 2010. Tornarem l’any vinent amb energies renovades i noves caixes d’eines que oferir-vos.

La setmana que ve, però, seré jo qui anirà de formació, concretament les Jornades Online organitzades per DirCom Catalunya el dimecres i dijous. Així doncs, escoltaré i veuré atentament per aprendre el 50%, discutiré algun tema per aprendre el 70%, tractaré de posar en pràctica algun consell per aprendre el 80% i sobretot us ensenyaré el que he après per arribar al 95%.

Anuncis

Una resposta to “La teoria del 95%”

  1. Josi Hernansáez Says:

    Jo vaig estar 20 anys donant classe a adolescents de 14 anys i l’últim dia de classe els hi vaig dir ” vosaltres representeu els 2000 alumnes que he tingut, és per això que us dono les gràçies per lo molt que he après de vosaltres”
    El mestre dona importància en l aseva vida a l’aprenentatge i és per això que es dedica a l’ensenyament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: