Idees per a la innovació… i per ser feliços

by

Cada 6 mesos, Alfons Cornella, fundador d’infonomia, i Antonella Broglia, presenten les que consideren 10 idees clau per a la innovació en la trobada que anomenen Update. Avui ha estat la sisena edició a l’Auditori Axa de l’Illa Diagonal. Compartiré en aquest post algunes idees que m’han semblat interessants.

INNOVATION MANAGEMENT. Cada dia és més important la gestió que el producte. Primer el treballador i després el client. La transparència i la innovació en la governança són clau. Cal impulsar tallers i mercats d’idees interns a les empreses.

TALENT BOOSTERS. El capital humà és el més important que té l’empresa. L’evolució parteix de l’intercanvi de coneixement. Cal incentivar la promiscuïtat intel·lectual.

BLENDED VALUE PROPOSITION. Cada dia el compte de resultats social i mediambiental s’equilibra amb el compte de resultats econòmic, ha de ser l’ADN de l’empresa. Ja no parlem de ROI (return on investment) sinó de SROI (social return on investment).

PURSUIT OF HAPPINESS. L’índex de salut social està cada dia més vinculat al grau de satisfacció. I la felicitat no està directament vinculada a la riquesa. Hi ha d’altres factors que hi influeixen. Com es medeix? La universitat de Waterloo de Canadà ha mesurat el benestar del país a partir de la salut, vitalitat de la comunitat, temps lliure, accés a l’educació i la cultura i compromís democràtic.
Bhutan, un petit país al mig de l’Himàlaia, es declara primer país del món en felicitat interior bruta. I medeix aquesta felicitat a partir d’indicadors com el grau de conservació de l’entorn, patrimoni cultural i distribució de la riquesa.

Cultura, ecologia i justícia social ens fan ser feliços.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: