De l’educació a l’aprenentatge

by

El passat dimarts 7 Dolors Reig, psicóloga social i editora principal d’El Caparazón, va fer l’últim Tast de Comunicació abans de l’estiu. Una convidada d’excepció per a una sala plena de gom a gom que va poder escoltar com està canviant tot amb les noves tecnologies.


A través de la seva ponència els assistents vam poder fer una passejada per les últimes novetats sobre la dinamització de comunitats, xarxes socials, així com les últimes tendències a Internet, Social Media, i entorns d’aprenentatge. I és que ja no només els mitjans de comunicació són els encarregats de comunicar les coses, qualsevol ciutadà ho pot fer, i a més qualsevol ciutadà de forma col•laborativa pot treballar en xarxa amb qualsevol altre ciutadà del món per tirar endavant una idea, un projecte o una revolució. Aquesta idea plantejada per Dolors Reig va caracteritzar la sessió, on a més es va parlar de les acampades d’indignats i de com la gent jove està acostumada a participar, però d’una altra manera.

 
A la xarxa hi cap tot, això sí, per fer una bona campanya necessitem un bona història al darrere, i les tècniques de l’storytelling són fonalmentals per aconseguir-la: diversitat de formats i narratives transmèdia.

Durant la xerrada Dolors Reig va mostrar alguns vídeos que es poden veure a la xarxa i que ens mostren com les coses estan canviant, des de l’explicació de la Revolució Francesa a la Nativitat, i com la tecnologia pot fer canviar actituds i conductes i també els rols familiars. I sobretot les experiències col•laboratives com les d’Eric Whitacre.

 

Per als que no vau poder venir amb el hashtag #tastcom podeu seguir el fil del Tast amb les aportacions d’alguns dels assistents, i us deixem també una lectura que va recomanar Dolors Reig durant la sessió: CIEN MEJOR QUE UNO, de James Surowiecki.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: